Zagreb open

Kakav dan za hrvatski tenis! Još 3 Hrvatice prošle prvo kolo Zagreb Ladies Opena

Svoje mjesto u drugom kolu Zagreb Ladies Opena, najjačeg ženskog teniskog turnira u Zagrebu, jučer je osigurala Petra Marčinko veličanstvom pobjedom protiv Talijanke Cristiane Ferrano.

Danas su joj se u drugom kolu pridružile Antonija Ružić, Tara Wurth i Tena Lukas!

Na teren je prvo izašla Tara Wurth koja je s austrijskom igračicom Barbarom Haas igrala nešto manje od 3 sata i nakon žestoke borbe, Tara je odnijela sveukupnu pobjedu (6:4, 2:6, 6:2).

Kako je Tara sama izjavila, nije se nadala pobjedi „Moja protivnica je zaista odlična i ja sam samo htjela dati sve od sebe. Nisam bila fokusirana na pobjedu, već isključivo na sebe i da ja budem što bolja. Na kraju sam, unatoč teškom meču, izborila pobjedu“, rekla je Tara.

Tena Lukas je, kao i Tara, u glavni dio turnira došla zahvaljujući uspjehu u kvalifikacijskom dijelu. U prvom krugu glavnog dijela je pobijedila Annu-Lenu Friedsam, 7. nositeljicu turnira. Tena je odigrala odlično i u prvom setu njena protivnica nije osvojila ni jedan gem, a pred kraj drugog seta je Njemica Friedsam predala meč (6:0, 4:1).

U drugo kolo se plasirala i Antonia Ružić, devetnaestogodišnja Čakovčanka, koja je nadmoćno pobijedila Slovenku Polonu Hercog (7:5, 6:3). Iako je Slovenka značajno iskusnija i s boljim WTA rankingom, Antonia je sjajnom igrom na terenu brzo preuzela kontrolu igru i, na koncu, slavila sjajnim rezultatom. 

„Na terenu sam baš uživala. Polona je vrhunska igračica i teško je igrati protiv nje, ali našla sam recept i super sam sretna!“, izjavila je Antonia nakon meča te ujedno najavila i da u sljedećem kolu igra s Tara Wurth!

Zagreb Ladies Open je najjači turnir u seriji Croatian Tennis Pro Tournaments. Ova serija dio je inicijative Hrvatskog teniskog saveza kojom se nastoji omogućiti našim mladim tenisačima skupljanje bodova i iskustva na domaćim terenima, a sve to uoči početka Grand Slam turnira na zemljanoj podlozi – Roland Garrosa.

Partneri turnira su Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatski teniski savez i Grad Zagreb.

hrHR