Zagreb open

UKRAJINKA ANHELINA KALININA POBJEDNICA 12. ZAGREB LADIES OPENA

Pobjednica 12. izdanja teniskog turnira Zagreb Ladies Open je Ukrajinka Anhelina Kalinina koja je u današnjem finalnom ogledu bila bolja od Kamille Rahimove 6:1, 6:3. U meču odigranom u TC Maksimir Kalinina (165.) je lako slavila nad Rahimovom (139. na WTA ljestvici)

”Meč je bio zaista kvalitetan i pokazale smo sjajan tenis, iako rezultat to ne otkriva. Drago mi je da sam danas konačno uspjela završiti meč u dva seta. Ovo mi je prvi tenis u Zagrebu, turnir je odlično organiziran, od transporta do smještaja sve je bilo odlično. Sretna sam što sam dobro odigrala ovdje, osjećam se kao doma i mentalno sam se odlično osjećala. Turnir je bio na visokoj razini i odlična je priprema za Roland Garros.” – izjavila je nakon meča Kalinina.

Zemljani tereni Teniskog centra Maksimir ugostili su proteklih sedam dana 60 tenisačica iz više od 40 zemalja svijeta koje su u Zagreb vratile uzbudljiv profesionalni tenis. Nagradni fond od ukupno $60.000 i termin turnira pred Roland Garros jamčili su vrhunske mečeve što su tenisačice opravdale.

 ”Danas nije bio moj dan, nisam baš bila u meču. Možda sam se odlučila i za krivu taktiku, ali svakako je fizički za mene bio težak tjedan. Sretna sam što sam dosegnula finale i sada moram nastaviti dalje. Ovo mi je drugi put na Zagreb Ladies Openu i stvarno sam uživala u atmosferi i organizaciji. Nadam se da će su se vratiti!” – izjavila je nakon meča Rahimova.

Teniska uzbuđenja u Zagrebu nastavljaju se već idućeg vikenda kada počinje i muški ATP Challenger Zagreb Open. Nakon šest godina stanke muški profesionalni tenis vraća se u Zagreb na $52.020 vrijednom turniru koji će se u TC Maksimir igrati od 9. do 15. svibnja.

Zagrebački turniri dio su serije Croatian Tennis Pro Tournaments Hrvatskog teniskog saveza te izvrsna prilika mladim hrvatskim tenisačima za skupljanje važnih bodova na domaćem terenu. Turnir se održava u suradnji s Gradom Zagrebom i Gradskim uredom za sport i mlade.

hrHR