Zagreb open

ZAGREB OPEN SERIES U GLAVNI GRAD
VRAĆA VRHUNSKI PROFESIONALNI TENIS

Zagreb je godinama bio jedan od rijetkih glavnih gradova u Europskoj uniji bez domaćinstva ATP turnira što će promijeniti Zagreb Open. Turnir koji će vratiti profesionalni tenis u Zagreb imat će nagradni fond u iznosu 52.080$ te će se također održati na terenima TC Maksimir.

Sretan sam i ponosan što se nakon pauze od 6 godina profesionalan muški tenis vraća u Grad Zagreb. Radi se o najatraktivnijem terminu održavanja, tjedan dana uoči početka najvećeg Grand Slam turnira na zemljanoj podlozi – Roland Garrosa, koji garantira svjetsku tenisku elitu.  Uvjeren sam da je ovo samo početak te da će Zagreb Open postati dio tradicije sportskih manifestacija u Gradu Zagrebu.” rekao je Goran Belošević, direktor Zagreb Opena.

Zagreb Open Series dio je serije od deset turnira koji će se ovog proljeća održati u devet hrvatskih gradova te na velika vrata vratiti profesionalni tenis u našu zemlju. Turniri su dio kontinuirane inicijative Hrvatskog teniskog saveza kojom se nastoji našim mladim tenisačima pružiti prilika za profesionalni razvoj kroz turnire na domaćem terenu.

Uzbudljivo tenisko proljeće očekuje nas u Zagrebu, a hoće li u njemu moći uživati zagrebačka publika i u kojem broju ovisit će o epidemološkim mjerama. Finalne susrete

hrHR